En tuhaf konaklama/kiralama yasalarından 18'i

Son güncelleme: 15 Aralık 2021, Çarşamba

Valizinizi yalnızca mutfakta boşaltabilirsiniz: (Sidney - Avustralya)

Sydney'deki bir mülk sahibinin avukatı, Sydney Maroubra'daki mobilyalı bir mülkün kiracısına "valizler mutfakta açılıp daha sonra bir çuvala konulmalı ve sonra bağlanmalı" dedi. Valizler plastik torbalarda ve "yatak odalarından uzakta" saklanmalı. Kira kontratında, "Ayrıca el çantaları, ve giysilerin ılık suda yıkanıp ütülenmesi tavsiye ediliyor." dedi. Madde, görünüşe göre, pirelerin yayılmasını durdurmaya yönelik bir girişimdi: Aynı kural devamında, "apartman, yatak odası, yatak ve şiltelerde tahtakurusu bulunmadığını" ve bir salgın ortaya çıkması durumunda tedavi maliyetlerinden kiracının sorumlu olacağını belirtiyordu.

Duvarlarda mavi yapıştırıcı kullanmayın / Tencere ve tavaları kaldırın (Sidney - Avustralya)

Bu kira sözleşmesi, kiracının ev sahibinin izni olmadan duvarlarda mavi yapıştırıcı kullanmasına izin verilmediğini belirtir. Aynı sözleşme, ocakta çizik oluşmasını önlemek için tencere ve tavaların ZORUNLU kaldırma kuralını içerir.

Bulan Sahiplenir (Arkansas - ABD)

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki diğer birçok eyaletin aksine, Arkansas yasaları, terk edilmiş mülk söz konusu olduğunda ev sahiplerini destekler. Kiralık bir mülkte unutulmuş veya geride bırakılmış her türlü terk edilmiş mülkü devralabilir ve onunla istediklerini yapabilirler. Arkansas ev sahiplerinin unutulan mülk hakkında kiracıya hiçbir şekilde bildirimde bulunmasına gerek yoktur.

Sözleşmesiz Kiracı Olun (Oregon, Maryland - ABD)

Oregon ve Maryland'de, bir kişi bir mülke yerleştiğinde (terk edilmiş veya benzeri), eyalet resmi bir kiracı olduğunu kabul eder. Bu, kira sözleşmesi imzalamamış olsalar bile geçerlidir. Mahkeme kararıyla tahliye, onları çıkarmanın tek yoludur.

Kilisede olmanız gerekiyorsa bahçıvanlık yapamazsınız (Hawaii, New York, New Jersey, New Mexico - ABD)

Passaic, New Jersey, Pazar günleri ev resimlerini yasakladı. Schenectady, New York'ta çivi deliklerini dolduramazsınız. Santa Fe, New Mexico'da çim biçmek yasalara aykırıdır. Hawaii'de, kilisede olmanız gerektiğinde Tabiat Ana'yı (veya başkalarını) bir yaprak üfleyici ile rahatsız etmeyin.

Bu kısıtlamalar, ya kiracılarını Hristiyan değerlerine uydurmaya çalışan ev sahipleri ya da bahçelerini makine kullanarak sürdürmek isteyenleri kızdırmak için bulundu. Bu, bakım ve onarımların gerçekleştirilmesi söz konusu olduğunda ev sahiplerini ve sakinleri rahatsız edici durumlara sokar.

Komedi, kukla ve dans dersleri ile uğraşmak yasadışı (New York - ABD)

New York'ta komşuları rahatsız edebilecek diğer faaliyetler yasaktır. Örneğin, evinizin veya dairenizin bir penceresinde kukla gösterisi yapmak, komedi gösterisi yapmak veya dans dersi vermek yasa dışıdır. Belki de şehir yönetimi, özellikle iyi yürütülen bir gösteride, sokaklarda büyük kalabalıkların oluşacağından korkuyor.

5'ten fazla kadının birlikte yaşaması yasa dışıdır (Ohio - ABD)

Ohio'da 5'ten fazla kadının aynı çatı altında yaşaması yasa dışı. Aynı evde yaşayan birçok kadının, bu eyalette faaliyet gösteren fuhuş ve genelevler ile ilgili endişelerini giderek artıyor. Ya da en azından bu yasayı geçirenler için.

Çöpü dışarı çıkardığı için hapis cezası (Missouri - ABD)

Missouri'nin kitaplarında hala modası geçmiş yasalar var. Pek çok insan, ister ev sahibi olun ister kiracı, kendi evlerinde neler yapıp ne yapamayacağı konusunda endişeli. 21 yaşın altındaysanız ve atığı alkol kutusu atığı (boş olsun ya da olmasın) dışarı çıkarırsanız, başkası sizden çıkarmanızı istese bile yasadışı alkol bulundurmaktan suçlusunuz.

Köpeğiniz 7/24 tasmalı olmalıdır (Camden - Avustralya)

Bir mülkten evcil hayvanları yasaklayan hükümler o kadar da tuhaf değildir ve sıklıkla görülür. Ancak evcil hayvanlara izin veren kiralamalar bile kısıtlamalar içerebilir. Bu, Sidney'in güneybatısındaki Camden'de yaşayan bir aile için geçerli. Kira sözleşmesi, iki köpeğini evlerinde bulundurmanın tek koşulunun 7/24 tasmalara bağlı olmaları olduğunu söylüyor.

Devlet evinizi her an yıkabilir (Varşova - Polonya)

Varşova'da bir mülke sahip olabilirsiniz, ancak buna arazi dahil değildir. Sizi her an evinizi taşımaya, hatta yıkmaya zorlayabilen, belediye meclisine aittir. İlk kez bir mülk alıcısı olarak gergin olmak şaşırtıcı sayılmaz.

Açık pencerelerle horlamak yasadışı (Massachusetts - ABD)

Uyurken horlama eğilimindeyseniz, yatmadan önce pencerelerinizi kapatmak iyi bir fikirdir. Massachusetts'te, pencereleriniz açıkken horlamak yasa dışıdır. Bütün gece horlamayı planlıyorsanız, tüm pencereler güvenli bir şekilde kapatılmalı ve kilitlenmelidir. Bu nedenle, horlayan insanlar sıcak yaz aylarında klimalara bağımlı olduklarından, hane başına düşen klima sayısının oldukça yüksek olması şaşırtıcı değildir.

Bir atı küvette tutmak yasadışı (Massachusetts - ABD)

Bu mevzuata hangi olayın yol açtığı merak edilebilir, ancak yine de evde küvetinizde bir at bulundurmak yasa dışıdır. Ancak, bununla ilgilenmeniz gerekiyorsa, ahırınıza küvet koymanıza izin verilmediğini söyleyen bir mevzuat yok.

Hırsız yaralanırsa size dava açabilir - (Michigan - ABD)

Evinize bir hırsız girmesi de dahil olmak üzere, özel durumlarda evinizin bakımı son derece önemli olabilir. Michigan'da eyalet yasası, herhangi birinin evinize girip yaralanması durumunda sizi dava etme hakkına sahip olduğunu belirtir. Davetli olsun ya da olmasın tüm bireylerin güvenliğini sağlamak elbette ev sahiplerinin görevidir.

Yatmadan önce duş almanız gerekir (Massachusetts - ABD)

Massachusetts'teki yasalardan sorumlu olan kişi / kişiler açıkça meşguldü ya da sadece nüfusa garezi vardı. Küvetinizde at bulundurmak sadece yasa dışı olmakla kalmaz, aynı zamanda yatmadan önce banyo yapmanız da zorunludur. Belki de bu yasa, nüfusun horlayan kısmının sinüslerini yatmadan önce açması için çıkarıldı.

Kendi lambalarınızı ve halılarınızı getirin (Hollanda)

Dairenizde çalışma lambaları olmayabilir. Veya bir zemin. Dutch Review'e göre bunlar Hollanda'daki standart anlaşmalarda "mobilya" olarak kabul edilmektedir. Ve dairelerin çoğu mobilyasız olduğundan, kira sözleşmesini imzalamadan önce sitelerde görsel talep etmek önemlidir.

Akşam 10'dan sonra Tuvalete Gitme. (İsviçre)

İsviçreliler, liberal bankacılık yasaları ile tanınırlar, ancak banyo kurallarına gelince, biraz daha gergin olabilirler. UK Telegraph’a göre, yatmadan önce çok fazla içmek kötü bir fikir. Saat 22: 00'den sonra sifonu çekmek yasaktır. Gürültü kirliliği diyorlar.

Japon balığı tutmak hayvan zulmüdür (İtalya)

Japon balığını evcil hayvan olarak tutamazsınız çünkü onları bir kapta amaçsızca yüzerken izlemek dışında tek  amaç hayvan zulmü olarak kabul edilir ve para cezası ile sonuçlanır. Benzer şekilde, İsviçre'deki The Mirror, Japon balığının sosyal yaratıklar olarak kabul edildiğini ve bu nedenle çiftler halinde tutulması veya hiç olmaması gerektiğini bildirdi.

Kiralık mı arıyorsunuz? Mevcut 3.572 kiralık arasından arayın
Şimdi araştır