İlk Kez mi Taşınıyorsunuz? Bunları Aklınızda Tutmalısınız!

Latest update: April 01, 2022

Evden ilk kez taşınıyorsanız, üzerinde düşünmeniz gereken çok şey olabilir ve ayarlanması gerektiği hiç aklınıza gelmeyen şeyler bile olabilir. Bu kullanışlı listede, evden taşınmanızı kolaylaştıracak ve göz önünde bulundurmanız gereken ayarlamaları ve birçok önemli hususu bir araya getirdik.

 

1. Bütçe

İlk önemli şey bir bütçeye sahip olmak. Kulağa korkutucu gelebilir, ancak ayrıntılı planlama için gereken araçlara sahip değilseniz ve sahip olmak da istemiyorsanız, korkmayın.

Bir bütçe, bir şeylerin maliyetinin ve bir şeyler için ne kadar harcama yapmak istediğinizin bir tahmininden daha fazlası olmak zorunda değildir.

Ebette bir bütçenin, geliriniz ve taşınmanızla bağlantılı olarak elden çıkarmak zorunda olduğunuz tasarruflara bağlı olması avantaj sağlar.

Taşınmak üzere olduğunuz için, gelecekteki kiranız gibi çeşitli sabit giderlerin zaten farkındasınız. Tüm sabit giderleri toplarsanız, diğer tasarruflardan geriye ne kaldığını ve örneğin eğlence veya seyahat şeklinde bütçenizin neye izin verdiğini görebilirsiniz.

Bunu taşınmadan önce yapmalısınız. Kiranızı ödediğinizde ve yeni bir TV satın aldığınız için yeterli paranız olmadığını fark ettiğinizde şok yaşamazsınız.

Özellikle ilk kez taşındığınızda ve örneğin mobilya almanız gerektiğinde, bunlar büyük maliyetler olabilir ve bu durumda, ne kadar parayı hangi tasarrufunuzdan ne ile sağlamak istediğiniz veya sağlayabileceğiniz gerektiği konusunda bir fikrinizin olması önemlidir. 

Dolayısıyla, hayatınızdaki bu değişiklikle başa çıkmanız için bütçe önemlidir.

 

2. Yazılı Sözleşme

Hayattaki diğer pek çok büyük olay gibi, bu işin de doğru gitmesi önemlidir. Yazılı bir sözleşme, Kiranızdan hak ve yükümlülüklerinize kadar her şeyin belirtildiği, yasal olarak bağlayıcı bir anlaşma yapmanın en güvenli yoludur. İster kendi evinize taşınıyor olun, isterseniz sadece bir arkadaşınızın yanına taşınıyor olun, yazılı bir sözleşme yapmanız eşit derecede önemlidir. 

Dediğim gibi, sizin için geçerli olanın temeli budur ve örneğin, eğer belirli bir yerde yaşadığınıza dair bir makama başvuracaksanız, örneğin konut kredisi için başvuracaksanız, son derece önemlidir. Durum ne olursa olsun… SÖZLEŞME YAPIN.

3. Sigorta

İlk etapta kararlaştırmanın biraz zor olabileceği başka bir şey de sigortadır. Evinizin başına bir şey gelmesi durumunda sigorta devreye girer. Sigorta söz konusu olduğunda, genellikle farklı fiyatlara sahip ve farklı şeyleri kapsayan birkaç farklı sigorta türü vardır. Bu durumda önemli olan ev sigortasıdır, ancak bunlar, evdeki elektronikleri ve diğer şeyleri kapsayıp kapsamadığına göre farklılık gösterebilir. Size en uygun olanı elde etmek için biraz okumak ve hangisine gerçekten ihtiyaç duyduğunuzu bilmek gerekir. Örneğin, bir TV'niz yoksa, elektroniği kapsayan daha pahalı bir sigortaya ihtiyacınız olmayabilir, ancak bir oyunseverseniz, bu iyi bir fikir olabilir.

4. Abonelikler

Evden uzaklaşmadıysanız, şimdi kendiniz düzeltmeniz gerektiğini düşünmediğiniz, akıp giden birçok şey vardır. Örneğin eve geliyorsunuz ve internetiniz çalışıyor. Ancak şimdi muhtemelen kendiniz seçmeniz ve öğrenmeniz gereken bir şey. Taşındığınız mülkün ne tür fırsatları olduğunu veya internetin kiranızın bir parçası olup olmadığını öğrenin. Sahip olduğunuz hizmetler yazılı sözleşmenizde belirtilmelidir. Bunu kendiniz ayarlayacaksınız, sizin tarafınızdan ayarlanması gerekenlerden emin olmalısınız. Örneğin kendiniz bir yönlendirici satın almalısınız. Gerçekleştirilmesi gereken şeyin gerçekten ne olduğunu anlamıyorsanız, Google bu durumda en iyi arkadaşınızdır.

İnternete ek olarak, elektriğiniz için bir abonelik kaydı yaptırmanız da gerekebilir. Bu aynı zamanda kira sözleşmelerine de bağlıdır, ancak kendiniz bir elektrik tedarikçisi seçecekseniz, biraz farklı bir profile sahip olan çok sayıda seçenek vardır. Google, elektriği ve nasıl çalıştığını anlama konusunda da en iyi arkadaşınızdır. Nasıl çalıştığını ve bir şey için ne yapmanız gerektiğini gerçekten anlamak için zaman ayırdığınızdan emin olun.

Taşınmanızda bol şanslar!

 

Are you looking for a rental? Search among 3,607 available rentals
Search now